

Agenda

Auckland Transport Board Meeting Open Session

Tuesday 27 February 2024 | 10.00am –12.25pm
Auckland Transport, 20 Viaduct Harbour Avenue, Auckland (Room 1.04)

	. ,
Board:	Richard Leggat (Chair), Mark Darrow (Deputy Chair), Raveen Jaduram, Henare Clark, Councillor Andrew Baker, Councillor Chris Darby, Nicole Rosie
Executive Leadership:	Dean Kimpton (Chief Executive), Murray Burt (Director Infrastructure & Place), Stacey van der Putten (Director Public Transport & Active Modes), Scott Campbell (Acting Director Strategy & Governance), Rodger Murphy (Acting Chief Financial Officer), Karen Duffy (Director People & Performance)
Management Attendees:	Cathy Bebelman (Head of Science & Sustainability), Sandra Murray (Principal Sustainability Advisor), Jane Small (GM Strategic Programmes & Property), Teresa Burnett (GM Transport Safety), Sean Cavanagh (Senior Advisor Investment Planning), Shameel Sahib (Head of Transformation), Ryan Marshall (Manager Compliance), Sandra Murray (Principal Sustainability Adviser), David Bardsley (Group Manager Finance), Sarah Preston (Conflicts of Interest & Investigation

Apologies:	Mark Laing (Chief Financial Officer)		
Public Presenters:	Cameron Vernon of Vernon Developments, Boopsie Maran, Parent Representative of the Central and Western Auckland Schools.		

Specialist), Andrew Downie (Head of Governance), Kieran Burns (Board Secretary), Liza Hayes (Board Secretary)

Item	Topic	Responsible	Time and Duration
	Mihi whakatau for the new Board Chair		

Item	Topic	Responsible	Time and Duration
1.	Opening Karakia	Henare Clarke	
2.	Whaikōrero (on behalf of the Board)	Henare Clarke	10.00am
3.	Whaikōrero (on behalf of the ELT)	Dean Kimpton	(20 mins)
4.	Whaikōrero (in response)	Richard Leggat	
Meetir	ng Opening		
5.	Welcome/Acknowledgements	Chair	
6.	Apologies	Chair	
7.	Update from the Chair	Chair	10.20am (10 mins)
8.	Late Items for General Business	Chair	
9.	Interests Register - Declarations/Conflicts	Chair	
10.	Board Tenure and Committee Membership	Chair	
11.	Approval of Draft Open Session Minutes – 28 November 2023	Chair	
12.	Action Register	Chair	
13.	Public Submissions Register	Chair	
	Statements from Members of the Public		
14.	Presentation on recycling of pavement & concrete into aggregate to be reused into roading and infrastructure by Vernon Developments	Cameron Vernon	10.30am (5 mins)
15.	Presentation by Boopsie Maran (Parent Representative on behalf of the Central and Western Auckland schools) on the current environment for students and families.	Boopsie Maram	10.35am (5 mins)
16.	Board discussion on public submissions	Chair	10.40am (5 mins)





Agenda

Item	Topic	Responsible	Time and Duration
	Standing items		
17.	Chief Executive Open Business Report	Dean Kimpton	10.45am (20 mins)
	Items for Approval		
18.	Auckland Transport Sustainability Strategy 2024-2031	Murray Burt	11.05am (15 mins)
19.	Road Stopping – Disposal of a Strategic Asset	Murray Burt	11.20am (5 mins)
20.	Katoa, Ka Ora: draft Auckland speed management plan 2024-27 updated targeted focus	Dean Kimpton	11.25am (15 mins)
21.	Statement of Intent	Scott Campbell	11.40am (10 mins)
	Comfort Break		11.50am (5 mins)
22.	Tier 1 Policies	Rodger Murphy	11.55am (20 mins)
23.	Finance and Assurance Committee Performance Evaluation and Report to the Board	Andrew Downie	12.15pm (5 mins)
	Items for Noting		
24.	Safety Business Report	Karen Duffy	12.20pm (10 mins)
	General		
25.	General Business	Chair	12.30pm (5 mins)
	Close of meeting		12.35pm
	Next Meeting: Tuesday, 26 March 2024		

