

### Agenda

# **Auckland Transport Board meeting**

(Open session) Tuesday 26 September 2023 | 10:00am – 1:55pm

#### Auckland Transport, 20 Viaduct Harbour Avenue, Auckland (Room 1.04)

Board:	Wayne Donnelly, Chair Mark Darrow, Deputy Chair	Raveen Jaduram, Director Henare Clarke, Director
	Kylie Clegg, Director	Councillor Andrew Baker, Director
	Nicole Rosie, Director	Councillor Chris Darby, Director
Attendees:	Dean Kimpton, Chief Executive Jenny Chetwynd, EGM Planning & Investment Vanessa Ellis, EGM Customer Experience Stacey van der Putten, EGM Safety   Public Transport Mark Lambert, EGM Integrated Networks Mark Laing, EGM Finance Andrew Downie, Governance Lead Khurram Jaffery, Delivery Manager Andrew McGill, Head of Integrated Network Planning Hamish Bunn, GM, Investment, Planning & Policy Matt Diemer, Principal Transport Planner	Robin Verstappen, Senior Transport Planner Alastair Lovell, Owner Interface Manager - SGA Daniel Wilcocks, Principal Planner, Planning Integration Richard Harrison, Manager, Metro Optimisation David Stephenson, Tribe Lead – Grow PT Patronage Greg Pollock, Director at Pollock Consulting Ltd Sam Ho, Financial Reporting Manager David Bardsley, GM, Finance Dirk Osborne, Senior Transport Planner Donald Green, Rail Infrastructure Development Director Christian Messelyn, GM, Public Transport Development
Public Presenters:	Chris Bunny Kate Woodruffe Brian Sutton Cr Greg Sayers	
Apologies:	Rodger Murphy Mark Laing	
	<b>T</b> !	Devertiere De en ensibl

ltem		Торіс	Duration	Responsible
1.	10:00am	Welcome/Acknowledgements	15 mins	Chair





# Agenda

ltem		Торіс	Duration	Responsible
2.		Opening Karakia		Chair
3.		Apologies		Chair
4.		Update from the Chair		Chair
5.		Late Items for General Business		Chair
6.		Interest Register - Declarations/Conflicts		Chair
7.		Approval of Draft Open Session Minutes – 29 August 2023		Chair
8.		Action Register		Chair
		Statements from Members of the Public		
9.	10:15am	'Project K' (George Courts Building Body Corporate Committee)	5 mins	Kate Woodruffe
10.	10:20am	Supporting Growth Alliance ethics concerns	5 mins	Brian Sutton
11.	10:25am	Fully funding the Regional Land Transport Plan 2024 budget for the unsealed road improvement programme	5 mins	Councillor Greg Sayers (Rodney Ward)
12.	10:30am	Board discussion on Public Statements	5 mins	Chair
		Waka Kotahi New Zealand Transport Agency update		
13.	10:35am	Substantive information on driver licencing and post licencing training impacts	15 mins	Chris Bunny
		Standing items		
14.	10:50am	Chief Executive Open Business Report	20 mins	Dean Kimpton, Chief Executive
15.	11:10am	Climate change and sustainability	15 mins	Jenny Chetwynd, EGM Planning and Investment
		Items for Approval		
16.	11:25am	Customer-centred branding approach to Auckland's National Ticketing Solution	20 mins	Vanessa Ellis, EGM Customer Experience





# Agenda

Item		Торіс	Duration	Responsible
17.	11:45pm	Future Connect 2023 – Evolving Auckland's Strategic Network Guidance	15 mins	Jenny Chetwynd, EGM Planning and Investment
	12:00pm	Lunch break	30 mins	
18.	12:30pm	Te Tupu Ngātahi (Supporting Growth Alliance) – North, Detailed Business Case for Route Protection	20 mins	Jenny Chetwynd, EGM Planning and Investment
19.	12:50pm	Te Tupu Ngātahi Supporting Growth Alliance – Takanini Level Crossings (Walters Road) Route Protection Detailed Business Case and Next Steps	20 mins	Jenny Chetwynd, EGM Planning and Investment
		Items for Noting	-	
20.	1:10pm	Annual Report – Performance against the Statement of Intent	15 mins	Mark Laing, EGM Finance Jenny Chetwynd, EGM Planning & Investment
21.	1:25pm	City Rail Link Day One – level crossing removal programme	15 mins	Mark Lambert, EGM Integrated Networks
22.	1:40pm	Safety Business Report	10 mins	Stacey van der Putten, EGM Safety
23.	1:50pm	General Business	5 mins	Chair
	-	Next Meeting: 31 October 2023	_	-

