

Auckland Transport Board meeting Open session Agenda

Tuesday 31 October 2023 | 10.00am – 12.30pm Auckland Transport, 20 Viaduct Harbour Avenue, Auckland (Room 1.04)

Auckland Transport, 20 Viaduct Harbour Avenue, Auckland (Room 1.04)			
Board:	Wayne Donnelly (Acting Chair), Mark Darrow (Deputy Chair), Raveen Jaduram, Kylie Clegg, Councillor Andrew Baker, Councillor Chris Darby, Nicole Rosie		
Executive Leadership:	Dean Kimpton (CE), Jenny Chetwynd (EGM Planning & Investment), Stacey van der Putten (EGM Public Transport Services), Andrew Allen (EGM Service Delivery), Roger Jones (EGM Business Technology), Andrew Downie (Governance Lead)		
Management Attendees:	Andrew Mein (AFC Manager), Richard Harrison (Manager, Metro Optimisation), David Stephenson (Tribe Lead – Grow PT Patronage), Gareth Willis (Manager, Metro Contracts), Greg Milner-White (Commercial Services Manager – PT & Operations), Sarah Bryant (Group Manager ATOC)		
Public Presenters:	Equal Justice Project, Hibiscus & Bays Local Boards, Ōrākei Local Board		
Apology:	Henare Clark		

Item	Topic	Responsible	Time and Duration
1.	Welcome/Acknowledgements	Chair	
2.	Opening Karakia	Chair	
3.	Apologies	Chair	10.00am (15 mins)
4.	Update from the Chair	Chair	(10111111)
5.	Late Items for General Business	Chair	

Item	Topic	Responsible	Time and Duration	
6.	Interest Register - Declarations/Conflicts	Chair		
7.	Approval of Draft Open Session Minutes – 26 September 2023	Chair		
8.	Action Register	Chair		
9.	Public Submission Register	Chair		
	Statements from Members of the Public			
10.	AT Advertising Policy	Equal Justice Project	10.15am (5 mins)	
11.	Operational decisions that will start in October 2023: 1) The reduction of Gulf Harbour Ferry services from 1 October 2023 to at least 1 January 2025; and 2) Funding scenarios for connecting Vaughans Road to Te Oneroa Way	Hibiscus & Bays Local Boards	10.20am (5 mins)	
12.	Seeking Board approval of the Gowing Drive project (Meadowbank to Kohimarama connection)	Ōrākei Local Board	10.25am (5 mins)	
13.	Board discussion on Public Statements	Chair	10.30am (10 mins)	
	Standing items			
14.	Chief Executive Open Business Report	Dean Kimpton	10.40am (20 mins)	
	Items for Approval			
15.	Board Committee Membership Review	Andrew T Downie	11.00am (10 mins)	
16.	Wellesley Street Bus Improvements	Jenny Chetwynd	11.10am (20 mins)	
17.	Public Transport Growth Plan	Stacey van der Putten	11.30am (20 mins)	
	Items for Noting			
18.	Ferry Services Update	Stacey van der Putten	11.50am (15 mins)	





Item	Topic	Responsible	Time and Duration
19.	Safety Business Report	Stacey van der Putten	12.05pm (10 mins)
20.	2023 Weather Response Recommendations	Andrew Allen	12.15pm (10 mins)
21.	General Business	Chair	12.25pm (5 mins)
	Close of meeting		12.30pm
	Next Meeting: Tuesday, 28 November 2023	3	

Items for Noting (no discussion)			
22.	National Ticketing Solution and Open Loop Programme Update	Roger Jones	

