

Agenda

Auckland Transport Board meeting

Closed session

Tuesday 29 October 2024 | 12.15pm – 4.20pm

Auckland Transport, 20 Viaduct Harbour Avenue, Auckland (Room 1.04)

D a sal			
Board:	Richard Leggat (Chair), Julie Hardaker (Deputy Chair), Raveen		
	Jaduram, Henare Clarke, Andrew Ritchie, Councillor Maurice		
	Williamson, Councillor Chris Darby, Richard May		
Executive	Dean Kimpton (CE), Mark Laing (Chief Financial Officer), Murray Burt		
Leadership:	(Director Infrastructure & Place), Scott Campbell (Director Strategy &		
	Governance)		
Management	Mark Lambert (Executive Programme Director), Peter Bierens		
Attendees:	(Transitions Manager)		
Governance	Andrew Downie (Head of Governance), Liza Hayes (Board Secretary),		
Team:	Elisha Jayme (Board Secretary)		
Guest:	Max Hardy (Director, Group Strategy & Chief Executive Office,		
	Auckland Council); Alastair Cameron (Manager, CCO Governance &		
	External Partnerships)		

ltem	Торіс	Noting / approval	Responsible	Time and Duration		
	Meeting Opening					
1.	Welcome/Acknowledgements	N/A	Chair	12.15pm (5 mins)		
2.	Apologies	N/A				
3.	Update from the Chair	N/A				
4.	Late Items for General Business	N/A				
5.	Interests Register - Declarations/Conflicts	N/A				
6.	Key correspondence with Stakeholders	N/A				
7.	Approval of Draft Closed Session Minutes– 8 October 2024	Approval				
8.	Actions Register	N/A				
	Standing Items & Extraordinary Finance Items					
9.	Chief Executive Report on Confidential Matters	Noting	Dean Kimpton	12.20pm (20 mins)		
10.	Reputation, Trust and Confidence Update (verbal)	Noting	Scott Campbell	12.40pm (15 mins)		
11.	Strategic Documents Rationalisation	Noting	Scott Campbell	12.55pm (15 mins)		

ltem	Торіс	Noting / approval	Responsible	Time and Duration		
12.	Finance Report	Noting	Mark Laing	1.10pm (10 mins)		
13.	Analysis on public transport passenger costs	Noting	Mark Laing	1.20pm (10 mins)		
14.	Approval of adjusted operating and capital budget due to National Land Transport Plan funding implications	Approval	Mark Laing	1.30pm (20 mins)		
	Board Committees Update					
15.	Design and Delivery Committee					
15.1	Design and Delivery Committee Chair Feedback	Noting	Raveen Jaduram	1.50pm (5 mins)		
15.2	Fare Structure	Approval	Mark Laing	1.55pm (20 mins)		
	Comfort Break			2.15pm (5 mins)		
	Non-Committee Items for approval/noting					
16.	City Rail Link - Asset Management and Services Agreement	Approval	Mark Lambert / Peter Bierens	2.20pm (20 mins)		
17.	Road Stopping - Disposal of a Strategic Asset	Approval	Murray Burt	2.40pm (5 mins)		
18.	Southwest Gateway Programme – Settlement Agreement	Approval	Murray Burt	2.45pm (15 mins)		
19.	Quarterly Report (Q1) to Auckland Council for Quarter Ending 30 September 2024	Approval	Scott Campbell	3.00pm (10 mins)		
20.	Council Controlled Organisations Service Review 2024	Noting	Scott Campbell	3.10pm (30 mins)		
	General					
21.	Update on learnings from Australian visit	Noting	Dean Kimpton	3.40pm (30 mins)		
22.	General Business	N/A	Chair	4.10m (5 mins)		
23.	Karakia Whakamutunga	N/A	Chair	4.15m (5 mins)		
	Close of meeting					
	Board and Executive Leadership Team de	4.20pm				
	Next Meeting: Tuesday, 18 December 2					



Agenda | AT Board meeting (Open session) | 29 October 2024