

## **Agenda**

## **Auckland Transport Board Meeting**

Open Session

Tuesday 29 October 2024 | 9.00am – 11.45am

Auckland Transport, 20 Viaduct Harbour Avenue, Auckland (Room 1.04)

Board:	Richard Leggat (Chair), Julie Hardaker (Deputy Chair), Raveen
	Jaduram, Henare Clarke, Andrew Ritchie, Councillor Maurice
	Williamson, Councillor Chris Darby, Richard May
	Williamson, Councillor Offis Darby, Nichard May
Executive	Dean Kimpton (Chief Executive), Scott Campbell (Director, Strategy &
Leadership:	Governance), Murray Burt (Director Infrastructure & Place), Simon
	Buxton (Director Customer & Network Performance)
Management Attendees:	Amandeep Kaur (General Manager Health, Safety & Wellbeing),
Governance	Andrew Downie (Head of Governance), Liza Hayes (Board Secretary),
Team:	Elisha Jayme (Board Secretary)
Guests:	Geoff Upson and Colin Smith, Rodney Local Board; Viv Beck, Heart of
	the City; Graeme Easte, Albert-Eden Local Board

Item	Topic	For noting / approval	Responsible	Time & Duration
	Meeting Opening			
1.	Karakia Timatanga	N/A	Chair	<b>9.00am</b> (5 mins)
2.	Welcome/Acknowledgements	N/A		
3.	Apologies	N/A		
4.	Update from the Chair	N/A		
5.	Late Items for General Business	N/A		
6.	FY25 Governance Forward Programme   FY25 meeting date schedule	N/A		
7.	Board Tenure and Committee Membership	N/A		
8.	Interests Register - Declarations/Conflicts	N/A		
9.	Key Correspondence with Stakeholders	N/A		

Item	Topic	For noting / approval	Responsible	Time & Duration		
10.	Approval of Open Session meeting minutes –27 August 2024	Approval				
11.	Actions Register	N/A				
12.	Public Submissions Register	N/A				
	Statements from Members of the Public					
13.	Public presentation: Wellsford footpaths	Noting	Geoff Upson & Colin Smith	<b>9.05am</b> (5 mins)		
14.	Public presentation: overnight parking and wider city discussion.	Noting	Viv Beck	<b>9.10am</b> (5 mins)		
15.	Public presentation: simplify the intersection of Dominion Road and New North Road	Noting	Graeme Easte	<b>9.15am</b> (5 mins)		
16.	Board discussion on public submissions	N/A	Chair	<b>9.20am</b> (5 mins)		
	Chief Executive Update & Standing Items					
17.	Chief Executive Open Business Report	Noting	Dean Kimpton	<b>9.25am</b> (20 mins)		
18.	Health, Safety and Wellbeing & Transport Safety Update	Noting	Amandeep Kaur / Simon Buxton	<b>9.45am</b> (10 mins)		
19.	Capital Programme Update – October 2024	Noting	Murray Burt	<b>9.55am</b> (5 mins)		
	Board Committees Update					
20.	Design and Delivery Committee					
20.1	Design and Delivery Committee Chair Feedback	Noting	Raveen Jaduram	<b>10.00am</b> (5 mins)		
20.2	Auckland Transport and Auckland Council joint traffic-related bylaw – Public Consultation	Approval	Scott Campbell	<b>10.05am</b> (15 mins)		
20.3	Carrington Road Improvements – Business Case and Recommended Option	Approval	Murray Burt	<b>10.20am</b> (15 mins)		
	Non-committee item for noting / approval					
21.	City Rail Link Surface Road Stopping	Approval	Murray Burt	<b>10.35am</b> (15 mins)		
22.	Sustainability Strategy - Year End: 2024 Annual Report and Scorecard	Noting	Murray Burt	<b>10.50am</b> (15 mins)		



## **Agenda**



Item	Topic	For noting / approval	Responsible	Time & Duration	
23.	FY2023/24 Annual Report – Performance against Statement of Intent	Noting	Scott Campbell	<b>11.05am</b> (15 mins)	
24.	Potential Impacts of New Speed Rule	Noting	Simon Buxton	<b>11.20am</b> (20 mins)	
	General				
25.	General Business	N/A	Chair	<b>11.40am</b> (5 mins)	
	Close of meeting			11.45am	
	Next Meeting: Wednesday, 18 December 2024				